Institutul Teologic Baptist

Institutul Teologic Baptist din Bucuresti formeaza slujitori eclesiali in vederea extinderii imparatiei lui Dumnezeu, bazandu-se pe invatatura Sfintelor Scripturi si in colaborare cu bisericile locale.

Strategia de lucru
• Echiparea unor pastori cu viziune misionara, care sa motiveze Bisericile locale din Romania pentru misiune interna si externa. Romania este a 3-a tara din Europa ca numar de evanghelici (CTBB echipeaza slujitori din toate Bisericile evanghelice).
• Echiparea unor misionari transculturali care sa lucreze in grupurile etnice mai putin evanghelizate din Romania sau alte tari ale lumii. Absolventi ai Facultatii noastre lucreaza deja in misiune de lunga durata in: Peru, Macedonia, India, Ucraina, Moldova, Italia.
• Echiparea unor plantatori de Biserici pentru localitatile fara Biserici evanghelice din România. Exista 11 orase si 7 000 de sate fara nici o Biserica evanghelica in Romania. Pentru ca în orase fiecarei Biserici sa-i revina 10 000 de oameni, sunt necesare aproximativ 500 de Biserici noi.
• Pregatirea unor profesori crestini care sa introduca in sistemul de educatie din Romania o dimensiune crestina autentica prin calitatea informatiilor oferite, dar mai ales prin etosul aplicat.
• Pregatirea unor cadre didactice crestine pentru scolile teologice din Romania, Ucraina si Republica Moldova.

Institutul Teologic Baptist din Bucuresti a fost ACREDITAT prin Legea nr. 139 si Decret 421, publicate în M.O. partea I, nr. 434/23.05.2005.

Secretariat:
Str. Berzei, nr.29, sect.1, 010251, Bucuresti
tel. 021-315-9108, fax 021-316-7926
e-mail: bbtseminary(a)yahoo.com
Sait: www.itb.ro

Conducere
Rector : Prof Dr. Vasile TALPOS
Prorector Conf. Dr. Otniel BUNACIU
Decan probleme studentesti : Conf. Dr. Ioan STRAINESCU
Presedinte Bord: Asist. drd. Beniamin Poplacean

1 thought on “Institutul Teologic Baptist”

  1. ca sa urmezi aceasta facultate,ce studii trebuie sa ai?si citi ani trebuie sa ai?

Comments are closed.