Institutul Teologic Penticostal

Institutul Teologic Penticostal din municipiul Bucureşti este instituţia oficială prin care Cultul Creştin Penticostal din România îşi pregăteşte slujitorii.
Cultul Creştin Penticostal din România a fost întotdeauna animat de dorinţa de a organiza învăţământ preuniversitar şi universitar, destinat să pregătească personal ecleziastic propriu şi specialişti în teologie penticostală. După cum se ştie însă, timp de aproape cincizeci de ani, regimul totalitar a îngrădit şi a umbrit viaţa religioasă din România.
În aceste condiţii, prima formă de învăţământ penticostal, apărută imediat după cel de-al doilea război mondial, prin strădania unor conducători şi personalităţi ale cultului, a îmbrăcat forma unor cursuri biblice centralizate, la nivel naţional sau regional. Organizarea acestor cursuri s-a impus din nevoia de a lămuri şi a clarifica probleme fundamentale de doctrină a cultului, precum şi din nevoia de a proteja credincioşii cultului de influenţele negative, extremiste, venite mai ales de peste hotare.

Institutul Teologic Penticostal din municipiul Bucureşti este o instituţie de învăţământ superior acreditată prin legea Nr. 194 din 21 octombrie 2008 publicată în MONITORUL OFICIAL AL ROMANIEI P A R T E A I Anul 176 (XX) — Nr. 724 Vineri, 24 octombrie 2008.

Rector I.T.P.B.: Pastor conf. univ. dr. John F. Tipei, e-mail: tipei (a) itpbucuresti.ro

Facultatea de Teologie Penticostală a I.T.P.B.: Decan – Pastor conf. univ. dr. Iacob Coman
Şef de catedră – Pastor conf. univ. dr. Silviu Tatu

Adresa: B-dul Uverturii, Nr. 210-220, sect. 6, Bucuresti
Telefon: 021 / 434.16.23
Fax: 021 / 433.75.15
E-mail: secretariat (a) itpbucuresti.ro

Sait: www.itpbucuresti.ro

2 thoughts on “Institutul Teologic Penticostal”

  1. Tomuta Mircea Florin

    M-am casatorit cu verisoara mea iar citiva dintre frati sint impotriva mea pot sau nu sa devin un diacon.
    Va rog sa i-mi spuneti.Va multumesc.

  2. vreau lecti teologice crestine penticostale Multumesc Domnul fie laudat Amin

Comments are closed.