Curs de consiliere la Bucuresti

Curs de consiliere la Bucuresti

Curs de consiliere la BucurestiAsociația Consilierilor Creștini din România organizează un nou curs de consiliere de Nivel I (Fundamental) în București, în perioada 17-20 aprilie 2013. Cursul se prezintă sub forma unui modul de 4 zile, însumând 50 de ore de predare și de lucru individual și în echipă.

Cursul oferă un nivel de pregătire fundamentală în consilierea creștină (teoretică și practică), dezvoltare personală și un certificat de absolvire recunoscut de ACCR Romania. Înscrierea pentru Nivelul 2 (Avansat) este condiționată de obținerea certificatului de absolvire al acestui prim nivel de formare. Dintre variatele metode de instruire folosite amintim:
– predare interactivă;
– discuții și exerciții în grupuri mici;
– jocuri de rol și alte exerciții interpersonale;
– jurnal personal;
– lecturi obligatorii și referate de lectură;
– proiect de curs (în grupuri mici de lucru);
– alte teme de casă.

Acest curs este destinat persoanelor interesate de consilierea creştină la nivel profesional: pastori, presbiteri, lideri de tineret, misionari, terapeuţi, asistenţi sociali şi medicali – de fapt, oricui este implicat în lucrarea cu oamenii.

Înscrierea se poate face până pe data de 14 aprilie 2013 prin trimiterea documentelor de înscriere prin email (fișă de înscriere, scrisoare de intentie, recomandare), precum şi prin achitarea unui avans din costul cursului. Datorită faptului că nu este o conferință deschisă publicului larg ci un curs profesional interactiv, înscrierea prealabilă a participanților este imperios necesară. Înscrierea se încheie când s-a atins limita de participare. Pentru mai multe informatii legate de inscriere, vezi pliantul de prezentare care poate fi printat sau distribuit şi altora: http://ge.tt/1cLd96V/v/0?c
Vă așteptăm la curs!

 

Din mărturiile foștilor cursanți:

„Am învățat să mă raportez la oameni, să-i înțeleg, să fiu un ascultător activ și de asemenea mi-am dezvoltat abilitatea de a-i ajuta pe oameni să găsească ei înșiși soluții bazate pe Scriptură. Privind asupra a ceea ce am descoperit, personal consider că lucrarea de consiliere este, ca importanţă, prima după lucrarea de predicare a Cuvântului lui Dumnezeu. Consider că alătuiri de evanghelizare, fiecare membru al Bisericii ar trebui să stăpânească măcar nivelul de bază al acestui curs.”
–Viorel Nedelcu, pastor al bisericii baptiste din Buftea

 

“Am aflat lucruri pe care nu le-am știut până acum despre mine. Am învățat cum să mă pot înțelege pe mine însămi și am primit răspuns la întrebări legate de motivația din spatele propriului meu comportament și al celor din jur. Am descoperit noi aptitudini în lucrul cu oamenii și ce înseamnă cu adevărat empatia, și ce spune Biblia cu privire la vindecarea problemelor emoționale, sufletești, relaționale, spirituale etc. M-am ales cu o perspectivă creștină asupra psihologiei și consilierii!”
–Claudia Manea, consilier juridic la Cancelaria Prefectului Municipiului Bucuresti

 

Deosebit de educativ și interesant, cursul m-a ajutat să înțeleg mult mai bine oamenii și problemele lor, cum să mă raportez la ei și cum să-i ajut folosindu-mă de abilitățile pe care le aveam sau pe care le-am dobândit prin instruire. Am înțeles mai bine cum lucrează Dumnezeu în viețile oamenilor, cum El se implică în cele mai sensibile aspecte ale vieților noastre și că dorește să ne mântuiască, să ne elibereze și să ne reabiliteze. Am dorit foarte mult să învăț mai bine, la un nivel profesionist și într-un mod bine structurat cum pot fi un instrument în mâna puternică a lui Dumnezeu pentru a-i ajuta pe semenii mei. Apreciez profesionalismul, dedicarea și exigența trainerilior noștri și faptul că au fost deschiși și ne-au împărtășit lucruri reale din experiența lor; au reușit să creeze o atmosferă foarte plăcută la curs, deși eram cursanți din medii diferite, de vârste diferite etc. Întreaga experiență a cursului a fost extraordinară pentru mine, și aș dori ca oricine să aibă oportunitatea de a trece măcar prin Nivelul Fundamental pentru dezvoltarea personală, chiar dacă după aceasta sigur va dori să și continue cu Nivelul Avansat.
–Ioana Bantescu, traducator autorizat, implicată în lucrarea cu femeile, biserica penticostală Bethel, Crângași.

3 thoughts on “Curs de consiliere la Bucuresti”

 1. Da, consilierea este o lucrare foarte necesara. Oamenii trec prin greu si nu stiu cum sa rezolve problemele. Si teoria nu ne este de ajuns. M-am bucurat sa vad ca se tine cont de perspectiva biblica. As avea o intrebare pe care o pun cu multa umilinta: Ce loc ocupa rugaciunea in aceste studii pe care le aveti? Consilierea este o batalie spirituala, nu-i asa? Problemele trebuie puse la Crucea Domnului Isus. Cum facem acest lucru?
  multumesc,
  ana
  anatatarandras.com

 2. Rugaciunea este unul din aspectele care fac diferenta fata de terapiile seculare care sunt de fapt umaniste, centrate in binele ultim al omului.

  In schimb, consilierea crestina (sau altfel spus, cristocentrica – termenii ar trebui sa fie intotdeauna intr-un raport de sinonimie) il directioneaza pe consiliat spre o relatie cu Dumnezeu la care trebuiesc gasite solutiile problemelor noastre.

  Rugaciunea nu doar il pozitioneaza pe consiliat cu fata spre Dumnezeu, dar ii si seteaza inima si trairile in acord cu voia si planul lui Dumnezeu. Consilierea centrata pe om sugereaza ca omul ar trebui sa gaseasca rezolvare la toate problemele lui; consilierea cristocentrica presupune ca omul sa vina cu toate problemele lui si sa-si seteze inima si vointa in acord cu voia si planul lui Dumnezeu.

  In ultima instanta, vindecarea vine daca omul accepta voia lui Dumnezeu cu privire la el si slava exclusiva a Domnului, indiferent daca primim raspuns la toate problemele si preferintele centrate in noi insine. Rugaciunea biblica si eficienta realizeaza acest lucru.

Comments are closed.