ONU ataca Biserica Catolica

In toamna am discutat despre guvernarea globala. Astazi dam ca exemplu al modului in care ea se manifesta atacul recent al ONU impotriva Bisericii Catolice. ONU e o organizatie supra statala care isi asuma in mod treptat tot mai multe atributii pe care statele membre nu i le-a acordat cind a fondat-o la sfarsitul anilor 40. ONU a fost fondata pentru a asigura pacea in lume. Nimic mai mult si nimic mai putin. De-a lungul anilor insa ONU si-a asumat atributii aditionale care erodeaza suveranitatea nationala si valorile nationale. In cazul despre care vorbim astazi a facut-o prin intermediul Conventiei internationale a drepturilor copiilor. 

Conventia are un Comitet permanent al drepturilor copilului care e autorizat sa supravegheze modul in care tarile care au aderat la Conventie implementeaza prevederile conventiei. Face asta in cadrul intrunirilor periodice pe care le are cu statele membre in care revizuieste politica interna privind drepturile copiilor. In ianuarie a venit rindul Vaticanului sa fie chestionat asupra subiectului. Comitetul a elaborat un Raport care poate fi citit aici (in engleza): http://tbinternet.ohchr.org/Treaties/CRC/Shared%20Documents/VAT/CRC_C_VAT_CO_2_16302_E.pdf. El critica Vaticanul pentru ca se pronunta impotriva homosexualitatii si astfel, afirma Raportul, stigmatizeaza comunitatea de “minoritati sexuale”. ONU, spune Raportul “is concerned about the Holy See’s past statements and declarations on homosexuality which contribute to the social stigmatization of and violence against lesbian, gay, bisexual, and transgender adolescents and children raised by same-sex couples.” (“ONU este îngrijorat cu privire la declaraţiile şi afirmaţiile trecute ale Sfântului Scaun despre homosexualitate, ce contribuie la stigmatizarea socială şi violenţa împotriva adolescenţilor şi copiilor lesbieni, homosexuali, bisexuali şi transexuali crescuţi în familii cu părinţi de acelaşi sex”.) (Paragraful 25)

ONU deasemenea a cerut Vaticanului sa-si foloseasca autoritatea morala pentru a respinge discriminarea impotriva copiilor homosexuali cit si dezincriminalizarea sodomiei in tarile unde ea inca e impotriva legii. (“The Committee also urges the Holy See to make full use of its moral authority to condemn all forms of harassment, discrimination or violence against children based on their sexual orientation or the sexual orientation of their parents and to support efforts at international level for the dicriminalisation of homosexuality”.) (Paragraful 26) Curioasa aceasta afirmatie, ea presupunind ca minorii pot fi homosexuali.

ONU a atacat Vaticanul pentru ca afirma diferenta intre sexe in loc sa le trateze dintr-o prespectiva unisex. Vaticanul e deasemenea criticat pentru ca in textele scolare promoveaza diferentele intre sexe in loc sa elimine “stereotipurile de gen”. In consecinta, ONU cere Vaticanului sa cenzureze manualele scolare sa elimine “stereotipurile de gen”. (“The Committee also urges the Holy See to take active measures to remove from Catholic school texts all gender stereotyping which may limit the development of the talents and abilities of boys and girls and undermine their educational and life oportunities”.) (Paragraful 28)

Un veritabil razboi impotriva religiei 

Raportul ONU privind Vaticanul e simptoma unei probleme mai mari, radicale si ingrijoratoare: ONU a dezlantuit un veritabil raboi impotriva religiei la nivel global. Perspectiva religioasa (ori crestina) a societatii e diferita de cea seculara promovata de ONU. Perspectiva seculara si viziunea sociala pe care ea o promoveaza cere exluderea influentei religiei din societate. Relatiile intre sexe e un exemplu tipic. Religia si crestinismul recunosc diferentele intre persoane pe baza de sex si le vad ca fiind complementare, pe cind ONU cere ca diferentele sa fie eliminate in intregime. [Articol: http://www.commentarymagazine.com/2014/02/06/the-u-n-s-war-on-religious-liberty/]

Alte lucruri condamnate de ONU in Raportul impotriva Vaticanului este invatatura Bisericii Catolice privind avortul, sexualitatea la adolescenti, educatia sexuala, casatoriile homosexuale, pedeapsa copiilor, drepturile parentale. Si nu e de mirare. Deoarece pentru Biserica Catolica si toate celelalte denominatii crestine avortul e uciderea unor fiinte inocente, sexul e acceptabil doar in casatorie, homosexualitatea e un pacat, pedeapsa moderata a copiilor e un drept parental, si parintii au dreptul si autoritatea ultima de a dispune de educatia copiilor lor.

Cine a acordat lui ONU autoritatea de a se amesteca in treburile statelor membre? ONU cere Vaticanului sa-si altereze doctrinele fundamentale pentru a se conforma ideologiilor seculare ale veacului. Daca Romania crede ca e izolata de aceste atacuri se insala. Toti crestinii trebuie sa priveasca cu multa ingrijorare atacul ONU impotriva Vaticanului. Este un atac pregatit inca din 1995. Daca ONU indrazneste sa ceara Bisericii Catolice sa-si modifice doctrinele religioase pentru a se conforma viziunii seculare promovate de ONU, indrazneala asta e periculoasa si scandaloasa. Ea reflecta o lipsa de respect fata de religie in crestere la elita intelectuala a lumii, atit la nivel de ONU cit si in tarile occidentale. Asta trebuie sa ne ingrijoreze. Elita seculara, ajunsa in varful piramidei mondiale, isi atribuie autoritatea de a modifica doctrinele religioase a miliarde de cetateni ai societatii globale. Pe cele cu care e de acord le promoveaza, iar pe cele cu care nu agreeaza le marginalizeaza. Le considerea in afara normelor civilizate a societatii contemporane. In adevar, si fara indoiala, am ajuns la un punct ingrijorator si radical in relatia dintre ONU ca organizatie supra statala si statele membre: ONU si discipolii ei promoveaza intoleranta nu toleranta fata de religie.

Din nefericire, ce se intimpla la nivel de ONU se intimpla si la nivel de Uniune Europeana si afecteaza pe toti crestinii, evreii si musulmanii. In februarie Danemarca a socat Europa interzicind sacrificarea animalelor dupa ritualul si in coformitate cu traditia iudaica ori musulmana. [Articol: http://www.worldjewishcongress.org/en/news/14440/danish_government_bans_kosher_slaughter?print=true] Iar anul trecut Consiliul Europei a lansat o rezolutie de condamnare a practicii de circumcizie a copiilor nou nascuti pe baza de motive religioase. In ritmul acesta vom ajunge curind sa ni se interzica sa botezam copiii nou nascuti ori adolescentii pe motivul ca botezul crestin incalca Conventia internationala a drepturilor copilului. Asta de fapt e viziunea ateului britanic Richard Dawkins dupa care educatia religioasa e o forma de abuz al copilului. Este asta Europa in care dorim sa traim? Speram ca fiecare cititor al acestor randurti sa aibe curajul sa spuna nu.

SPRIJINITI O VIZIUNE CRESTINA 

In mai putin de 90 de zile mergem la urne sa ne votam reprezentantii in Parlamentul European. Cei care doriti reprezentanti care promoveaza o viziune crestina a vietii si se opun culturii mortii, sunteti invitati sa sprijiniti candidatura dlui Peter Costea, candidat independent. Dl Costea este singurul candidat din Romania care are un track record de promovare activa a valorilor pro-familie si pro-vita in Parlamentul European inca dinainte de a-si anunta intentia de a candida. A facut-o din 2006 incoace, dar din afara Parlamentului European. A facut-o la multiple nivele. Acum doreste sa o faca din interiorul Parlamentului European.

In acest sens va invitam din nou, asa cum o facem periodic, sa vizitati situl de campanie la www.costea-parlamentuleuropean.ro si sa va inscrieti ca voluntari scriind la contact@costea-parlamentuleuropean.ro. Vreti sa faceti parte din aceasta campanie vibranta, energetica, si robusta? Indrazniti, faceti-va auzita vocea, perseverati pentru valorile care va sunt dragi! Puneti in Parlamentul European un europarlamentar care se identifica in totul totului tot cu valorile dtre traditionale, crestine. Va cerem doar semnatura, iar in mai votul.

Multumim voluntarilor care strang semnaturi cu sarguinta pentru candidatura dlui Costea. Unii string zeci de semnaturi, alti sute, iar altii mii. Va multumim tuturor. Fiecare semnatura conteaza. Toate semnaturile trebuie sa ajunga la sediul de campanie pina pe luni 24 martie. Tabelele primite dupa 24 martie nu vor putea fi centralizate. Adresa este Str Venus 6, Cluj.

 

Alianta Familiilor din Romania