Conferinta „The Spirit and the Letter” la Bucuresti

conferinta-duh-si-litera-bucurestiMarți, 2 decembrie 2014, profesorul Paul Fiddes de la Universitatea din Oxford (Regent’s Park College) va susține o sesiune de comunicări științifice cu tema The Spirit and the Letter  (Duhul și litera) la Facultatea de Teologie Baptistă a Universității din București (Str. Berzei, nr. 29), la ora 15:00.

Profesorul Paul Fiddes deține catedra de Teologie Sistematică la Universitatea din Oxford și este Doctor Honoris Causa al Universității din București. Printre publicațiile sale cele mai influente se numără The Creative Suffering of God, Participating in God, Past Event Present Salvation, the Promised End: Eschatology in Theology and Literature, Freedom and Limit: A Dialogue between Literature and Christian Doctrine. În cadrul conferinței The Spirit and the Letter, profesorul Fiddes va vorbi despre cea mai recentă carte a sa The Spirit and the Letter – A Tradition and a Reversal, apărută la editura Bloomsbury T&T Clark în 2013. Invitații Universității din București la acestă sesiune de comunicări sunt  prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, prof. univ. dr. Otniel Bunaciu și prof. univ. dr. Daniel Barbu.

Conferința The Spirit and the Letter va continua miercuri, 3 decembrie 2014, cu o serie de dezbateri pe teme religioase.

Programul complet al întâlnirilor este următorul:

Marți, 2 decembrie 2014

Orele 10:00 – 12:30 – Bazele biblice ale drepturilor omului (sesiune tradusă în limba română).

Orele 15:00 – 17:30 – Sesiune de comunicări The spirit and the Letter (sesiune în limba engleză)

Miercuri – 3 decembrie 2014

Orele 10:00 – 12:30 – Baptiștii și libertatea religioasă (sesiune tradusă în limba română)

Orele 15:00 – 17:30 – Dumnezeu și povestirea în biserică și în Teologie (sesiune tradusă în limba română)

Informații detaliate despre conferința The Spirit and the Letter se pot obține la adresa teologiebaptista@yahoo.com.

Conferinta-The-Spirit-and-the-Letter

Sursa: unibuc.ro