Conferinta de predicare cu Costel Ghioanca la Biserica Diakonia

Vineri, 31 August 2012, orele 18:00, vă invităm la o conferință despre predicare, în sala Bisericii Diakonia București. Întâlnirea se va desfășura în două sesiuni urmate de întrebări și răspunsuri cu următoarele tematici: 1. Predicarea în profunzime; 2. Predicarea „experențială” (pentru detalii apasă citește mai mult). Ambele sesiuni vor fi susținute de Costel GHIOANCĂ, pastor coordonator la Biserica Baptistă „Emanuel” din orașul Dej. Experiența acumulată prin predicile susținute în activitatea pastorală, experiența acumulată în calitate de Preprator Universitar de Homiletică la Seminarul Teologic Baptist din București, cât și studiile superioare din domeniul teologic, vor contribui considerabil la îmbogățirea cunoștințelor participanților în acest domeniu deosebit de important. Timpul de laudă și închinare va fi condus de formația Excelsior

Detalii despre cele două sesiuni:

Sesiunea 1: Predicarea în profunzime: de ce poveștile nu sunt suficiente?
În această prezentare se semnalează pericolele uriașe asociate cu o predicare subiectivă și superficială și, în contrast, se pledează penru o predicare profundă, hristocentrică, indicându-se câteva procedee prin care se poate atinge această țintă.

Sesiunea 2: Predicarea „experiențială”: cum este posibil să experimentăm mesajul Evangheliei?
Adeseori, predicile sunt doar un fel de „surse de informare a minții”, neatingând cu adevărat sufletele ascultătorilor. În prezentarea cu titlul de mai sus, se urmărește indicarea câtorva repere teologice și practice prin care audiența este invitată să experimenteze (să trăiască) cu întreaga ființă un mesaj biblic.

Această conferință se adresează atât predicatorilor cu experiență, dar și celor tineri, care au intrat în această activitate de predicare de curând sau care își propun să slujească în astfel. La această conferință sunt așteptați de asemenea și lucrătorii care slujesc în biserică prin îndemn la rugăciune, la timpul de laudă și închinare sau la Cina Domnului.