Jessy Dixon, in concert la Bucuresti

Jessy Dixon la BucurestiJessy Dixon, unul dintre numele legendare ale muzicii gospel din ultimele 5 decenii, se va afla pe 10 octombrie 2009 la Bucuresti, in concert la Sala Palatului.

El o va avea ca invitata speciala pe Paula Seling, concertul anuntandu-se inca de pe acum ca cel mai „incendiar” eveniment muzical al toamnei. Pianista americana Elsa Harris se va alatura big bandului care il va acompania pe Jessy in concert.

Recunoscut in intreaga lume pentru stilul unic – exuberant si dinamic, Jessy Dixon a fost supranumit de presa si critici “regele muzicii gospel”, contributia lui fiind remarcabila atat ca interpret, pianist cat si compozitor.

A concertat in Europa mai mult decat oricare alt artist american, reusind sa dea la o parte barierele care separa muzica neagra de muzica albilor. Este compozitorul unora dintre piesele de rezistenta ale genului: „You Bring The Sun Out”, „I Am Redeemed”, „Jesus Is Alive And Well” sau “It’s Alright Now”.

Cele peste 20 de albume inregistrate i-au adus 7 nominalizari Grammy, 5 discuri de aur si aprecieri unanime din partea muzicienilor cu care a colaborat in cele 5 decenii de cariera muzicala – intre cele mai sonore nume regasindu-se Mahalia Jackson, Paul Simon, Diana Ross, Albertina Walker, James Cleveland sau Bill Gaither.

Ori de cate ori participi la un concert Jessy Dixon, devii parte a unui moment de neuitat – nu doar din punct de vedere al performantei artistice incontestabile, ci si datorita energiei debordante, dansul lui pe scena fiind molipsitor. Repertoriul artistului imbina ritmurile vii si joviale din Chicago, cu melodii calme, emotionante, stilul sau interpretativ reunind influente country, soul si blues.