Marsului pentru Viata

Marsului pentru Viata“Spune DA Vietii!” este sloganul “Marsului pentru Viata”, eveniment care va avea loc simultan la Bucuresti, Timisoara si Satu Mare, sambata, 26 martie 2011. Organizatorii, peste 20 de asociatii nonguvernamentale provita si profamilia, cheama astfel pe toti romanii la recunoasterea vietii umane ca primul si cel mai important drept, incepand de la conceptie si pana la sfarsitul ei natural.

Expresia “Spune DA Vietii!” are semnificatia unei marturii personale prin care participantii afirma deschis si fara echivoc viata ca valoare suprema, cerand protejarea ei in toate stadiile. In mod special ei solicita protectia celor mai vulnerabile fiinte umane, copiii nenascuti, care de peste 50 de ani sunt supusi in Romania unui adevarat genocid.

Alegerea datei nu este intamplatoare: 26 martie urmeaza imediat marii sarbatori “Buna Vestire”, considerata sarbatoarea femeii crestine si a bucuriei de a da viata. Cu toate acestea, “Marsul pentru Viata” se doreste un eveniment civic, fara caracter confesional si de aceea deschis persoanelor din toate cultele crestine.

Aceasta este prima editie care se va derula simultan in trei orase romanesti, iar organizatorii promit ca evenimentul va deveni unul de traditie, anual. De altfel “Marsul pentru Viata” este deja un eveniment consacrat in alte tari, unde are loc la aceeasi data.

Ora si locul de pornire:
Bucuresti – 11.30, din Parcul Kretulescu (langa biserica Kretulescu), Calea Victoriei nr. 47
Timisoara – 11.30, din Parcul Doina, str. Ghe. Doja, nr. 25A (zona Balcescu)
Satu Mare – 11.30, din fata Muzeului Judetean

Pentru alte detalii consultati blogul marsulpentruviata.blogspot.com

Traseul Marşului pentru Viata in Bucuresti
Ora 11.00 – intalnire in Parcul Kretulescu (langa biserica Kretulescu), Calea Victoriei, nr. 47
Ora 11.30 – Plecare pe traseul Calea Victoriei – Piata Natiunile Unite – Bd. Libertatii – Parcul Izvor
Punct final – rotonda de langa cele patru statui.

Participantii pot ramane la punctul final pana cel tarziu la ora 13.30.