Ziua mondiala de rugaciune – duminica, 11 mai 2008

Ziua mondiala de rugaciune - duminica, 11 mai 2008Urmand exemplul primilor crestini care au staruit cu un cuget in rugaciune, asteptand revarsarea Duhului Sfant, Ziua Mondiala de Rugaciune cheama crestinii din toate natiunile sa se uneasca in rugaciune.

Aceasta miscare de rugaciune se extinde in mod miraculos.

Din raspunsurile care au existat este evident faptul ca miscarea de rugaciune a patruns intr-o dimensiune mult mai profunda. Incepand cu Ziua Inaltarii, milioane de crestini au cautat sa se roage in diferite moduri zi si noapte, de-a lungul celor zece zile dinainte de Rusalii, urmand modelul dat de ucenicii lui Hristos.

In anul 2006, milioane de crestini din 199 de natiuni s-au unit in rugaciune, iar in anul 2007, mai multi crestini, din 204 natiuni, au participat la aceasta miscare.

In anul 2007, un numar mare de crestini s-au implicat in cele “10 Zile de Rugaciune continua“, precum si in cele “90 de zile de binecuvantari” in care rugaciunea este exprimata prin acte de mila si de bunavointa in cadrul comunitatilor locale. In 2007, natiunile au inaltat rugaciuni incepand de pe coasta Pacificului, pana in Asia si Africa, din Orientul Mijlociu si Europa, pana peste ocean in America de Nord si Sud.

A venit timpul ca si Romania sa se alature Bisericii lui Cristos din intreaga lume.

In fiecare an, de Ziua Mondiala a Rugaciunii inalta si tu o rugaciune impreuna cu fratii tai de pretutindeni.

Habacuc 2:4” Iata, i s-a ingamfat sufletul, nu este fara prihana in el, dar cel neprihanit va trai prin credinta lui.”
Anul acesta calendarul evenimentelor legate de Ziua Mondiala de Rugaciune este urmatorul:
1-10 Mai: Zece zile de Rugaciune neintrerupta
11 Mai: Ziua Mondiala de Rugaciune (penru majoritatea credinciosilor evanghelici din lume este Ziua Cincizecimii, sarbatoarea coborarii Duhului Sfant)
90 de Zile de Binecuvantare si Evanghelizare
Pentru detalii si materiale pentru informare accesati paginile web: http://www.globaldayofprayer.com/1day.php,
Evenimentul principal in Romania se va desfasura pe data de 11 Mai 2008 la Arenele Romane in parcul Carol din Bucuresti. Sunt asteptati sa participe frati si surori din intreaga tara si diaspora.
Intalnirea publica legata de ZMR va incepe la ore 10:00 si se va incheia la orele 18:00 fiind organizata de catre Bisericile Baptiste, Crestine dupa Evanghelie, Penticostale si Independente din Bucuresti si zona de sud a tarii.
Ziua Mondiala de Rugaciune va fi pregatita prin post si rugaciune in intreaga tara si in mod deosebit prin Conferinta de Post si Rugaciune din zilele se 9, 10 Mai in Bucuresti. La aceasta conferinta sunt invitati sa participe toti Strajerii care se roaga si mijlocesc pentru trezirea spirituala din Romania. Cele doua zile de post si rugaciune se vor desfasura la Biserica Sfanta Treime, str Iuliu Valaori 20.
Un moment deosebit legat de Ziua Mondiala de Rugaciune va fi unirea in rugaciune cu frati si surori de pe toate continentele care se vor ruga pentru Romania in mod special. Prin harul lui Dumnezeu, in jurul orelor 14:00, de la Arenele Romane, intalnirea de rugaciune va fi transmisa prin intemediul God TV si Alfa si Omega TV in intreaga lume. Romania este una din cele 12 natiuni (din cele 220 care sunt asteptate sa participe la ZMR) din care se va face o transmisie TV in direct in intreaga lume.
Este un mare har si o responsabilitate. In ultimile luni de zile o trezire spirituala autentica a inceput in Romania in randul adolescentilor si tinerilor.
Ne rugam ca Ziua Mondiala de Rugaciune sa marcheze inceputul trezirii spirituale in intreaga tara.
Nu este intamplator ca intalnirea Peniel a peste 5,000 de tineri va fi la Bucuresti si va inaugura cele 10 zile de rugaciune premergatoare ZMR.
Sute de milioane de credinciosi din aproape toate natiunile lumii vor acoperi in rugaciune si inchinare intreaga lume.
Daca nu puteti participa la intalnirea de la Bucuresti, va rugam sa organizati o intalnire speciala de rugaciune in orasul dumneavoastra sau in bisericile locala in ziua de 11 Mai.