Se înființiază Universitatea Penticostală

Se infiinteaza Universitatea Penticostala

În ediția din decembrie 2011 a Buletinului Cultului Creștin Penticostal, mai exact în Nr. 12 a „Cuvântului Adevărului” se anunță demararea procesului de înființare a Univesității Penticostale din România.

 

La 21 de ani de la Revoluție, Consiliul Director al Institutului Teologic Penticostal din București a avut o ședință de inițiere a proiectului Universității Penticostale din România. Viziunea Universității Penticostale constă în înființarea unui centru universitar penticostal, cu multiple specializări, în care tinerii penticostali din România să se pregătească, îmbinând formarea profesională cu dezvoltarea caracterului creștin, astfel încât mărturia creștină penticostală să poată fi purtată la toate nivelurile și în diverse medii (afaceri, administrație, politică, etc.) din țară, din Europa și din lume.

După ce Sentatul ITP și Consiliul Bisericesc al Cultului Creștin Penticostal și-au dat acordul, de principiu, pentru înființarea Universității Penticostale, în ședința Consiliului Director al ITP s-a format un comitet de inițiativă care va demara procesul de înființare a Universității Penticostale, format din 11 frați, reprezentanți ai Senatului ITP, reprezentanți ai Departamentului de învățământ al Consiliului Bisericesc al CCPR  și reprezentanți ai oamenilor de afaceri penticostali: Valerian Mocan, Mircea Cirț, Radu Țârle, Emil Meștereagă, Ionică Bădeliță, Vasile Romulus Ganea, Emanuel Conțac, Ioan Repede, Ioan Tecar, Corneliu Constantineanu, Ioan Brie.

Redăm opiniile a trei dintre participanții la ședința de desemnare a Comitetului de inițiativă a Universității Penticostale:

Pastor dr. Pavel Riviș Tipei, președintele Cultului Penticostal din România:

 A sosit timpul ca influența credincioșilor penticostali din România să se manifeste la toate nivelurile, și Universitatea Penticostală din România este soluția prin care tinerii penticostali să pregătească pentru a aduce o mărturie creștină și prin contribuția lor la construirea unei societăți clădită pe temelia moralității biblice și a puterii lui Dumnezeu, în transformarea societății românești”.

Mircea Cirț, om de afaceri penticostal, ATP Exodus:

 „După 20 de ani de economie de piață în România, mediul de afaceri s-a maturizat, în sensul înțelegerii faptului că ridicarea calității afacerilor depinde de calitatea personalului. Mă refer atât la pregătirea profesională riguroasă a tinerilor din rândul cărora va fi recrutat, cât și la caracterul integru al acestora. Unde să se pregătească astfel de tineri, dacă nu într-un mediu universitar care îmbină competența academică și profesională cu spiritualitatea și moralitatea creștină?”

Dr. Radu Țârle, președintele Consiliului Județan Bihor:

 Penticostalii români trebuie să-și asume, cu responsabilitate, rolul de lideri ai „Mișcării de trezire spirituală din Europa” și să fie promotorii  învățământului universitar penticostal, prin care mărturia creștină spirituală și morală a tinerilor români să ajungă pe întregul continent. România poate să ofere, prin Universitatea Penticostală, un cadru de pregătire al tinerilor din toate țările din jur, astfel ca aceștia să reprezinte o influență creștină penticostală în Europa și în lume”.

Sursa: Penticostalismul azi

2 thoughts on “Se infiinteaza Universitatea Penticostala”

 1. Cornel Revnic - Cluj

  Trimis de: Cornel Revnic
  Data: 2013/3/1
  Subiect: OFERTA REINOITA: DONATIE TEREN UNIV. PENTICOSTALA CLUJ
  Catre: “Rev. Pavel Lutzu R. Tipei, Presedinte” , Cultul Penticostal Romania – Secretariat , Rector ITP Constantineanu Corneliu , Pastor Mocan Valerian , Romi_Mocan@yahoo.com, Mircea Cirt Pro Integritate
  Cc: Florin Ianovici , “Nelu I. Brie” , “Gurau N. Ioan” , Aurel Moldovan , Aurelmoldovan@yahoo.com

  COMITETULUI EXECUTIV SI CONSILIULUI BISERICESC AL CULTULUI PENTICOSTAL
  RECTORULUI INSTITUTULUI TEOLOGIC PENTICOSTAL – BUCURESTI
  DIRECTORULUI ADMINISTRATIV AL I.T.P. – REV. MOCAN VALERIAN

  SPRE STIINTA: D-LUI MIRCEA CIRT, ASOC. PRO INTEGRITATE BAIA-MARE

  ONORATI FRATI IN CHRISTOS,

  REVIN PRIN PREZENTA SI IMI REINOIESC OFERTA MEA INITIALA DE A DONA IMEDIAT 40 000 MP TEREN VALOROS, SITUAT IN APROPIEREA CLUJULUI, LA SALICEA, PENTRU AMPLASAREA CORPULUI DE CLADIRI A VIITOAREI UNIVERSITATI PENTICOSTALE.
  IN PLUS, OFER LA UN PRET DE NUMAI 1 (UN) EURO/MP INCA 60 000 MP TEREN AFLAT IN VECINATATE. VEZI: http://salicea-cj.pe-harta.ro/

  MULTUMESC DOMNULUI CA M-A BINECUVINTAT IN MULTE MODURI, SUNT MEMBRU AL BISERICII PENTICOSTALE CLUJ 5 SEPTIMIU ALBINII, SI MAI DETIN INCA PESTE 1200 HA TEREN IN CLUJ-NAPOCA SI IMPREJURIMI.

  CRED CA AR FI IRATIONAL SA PLATITI 20 EURO/MP DE TEREN CONCESIONAT IN COMUNA FLORESTI, JUD. CLUJ, ADICA APROAPE 2 MILIOANE DE EURO, CONFORM COMUNICATULUI PRIMARIEI SI C.L. FLORESTI.

  CU TOATA DRAGOSTEA SI SPRE SLAVA DOMNULUI,

  CORNEL REVNIC
  LOC. SALICEA NR. 151, CP. 407236
  JUDETUL CLUJ, ROMANIA
  TEL: 0743 904 284 ; 0744 167 554; Email: Cornel.Revnic7@gmail.com

 2. Botoş Remus-Emilian20.02.2013Guest, daca ti se pare ca e o minciuna, pucrem spui, de ce spui la final ca noi, ortodocsii mintim? Un lucru care ti se pare, nu e sigur, nu? Nu poti dovedi daca ea minte sau nu, cum nu poti dovedi daca Dumnezeu exista sau nu exista. Concluzia? Ura din sufletul tau te va duce in iadul cel gatit diavolului si ingerilor lui. (Matei 25, 41)Spui si un adevar, ea nu a fost niciodata penticostala, cum ea insasi spune, cu rugaciunile Maicii Luminii. Si iarasi esti in inselare cand spui ca nu a primit botezul nou-testamentar. Ea a primit botezul nou-testamentar, pe care, erezia penticostala, nu il poate avea, pentru ca pe diavol il arde si el a dat ereticilor penticostali, botezul iudeu, care nu este la nastere.O marturie ca a ei, intotdeauna va fi incompleta, asa e si normal sa fie, ea a spus doar ceea ce a stiut ea ca e mai important pentru noi sa aflam, si asta e minunat.Inclini ca e o minciuna? Spre ce vrei inclinate, dar ia aminte sa-ti fie de folos.Ortodoxismul, asa cum il numesti tu, este, a fost si va fi, nu o minciuna, ci Adevarul. Biserica Crestina, care se mai numeste si Ortodoxa, este singura Biserica Crestina ramasa pe pamant, care intotdeauna a pastrat cel mai autentic crestinism, originar, scripturistic, asa cum a existat din primii 100 de ani de crestinism, pana astazi si mai departe.Vino acasa, suflete. Ai vointa. Cauta si vei gasi. Adevarul-Iubire e langa tine. Vei vrea oare sa accepti lumina Lui si a Preasfintei Nascatoare, Maica Sa?Hristos a inviat.

Comments are closed.