Petitie pentru Codul Familiei

Petitie pentru Codul FamilieiMasuri de intreprins pentru apararea familiei adevarate
Zilele acestea Comisia Juridica a Senatului a aprobat niste modificari la Codul Familiei, inlocuind sintagma interpretabila „soti” cu expresia „un barbat si o femeie”. Pana acum, Codul Familiei prevedea ca o casatorie se intemeiaza pe consimtamantul liber exprimat intre soti. In unele tari, aceasta ambiguitate a fost exploatata pentru legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex. Modificarile aprobate zilele acestea sunt menite sa blocheze asemenea interpretari nefiresti si in tara noastra.

Asociatiile de homosexuali din tara s-au pus in miscare si au apelat la cele internationale pentru a face presiuni asupra factorilor de decizie din tara – senatori, deputati, ministrul justitiei… – pentru ca aceste modificari sa nu fie votate in plen.

Practic, de cateva zile a inceput un lobby si un razboi informational intre cele doua tabere – cea care se pronunta pentru familia adevarata, si cea a homosexualilor.

Ce e de facut

Cativa pasi simpli, de urmat de fiecare (in ordinea importantei):

1. Intra pe
http://www.senat.ro/PaginaPrincipala.aspx?tdID=76&divID=36&adr=%2fIndexSQL%2fTemplates%2fPetitie.xml

si pe

http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2.petitie
si trimite o petitie online Senatului si Camerei Deputatilor.

Dupa completarea datelor personale, textul petitiei poate fi simplu:

<< Va rog sa votati in favoarea modificarilor la Codul Familiei, in sensul definirii casatoriei ca uniunea dintre un barbat si o femeie, nu uniune intre soti. Nu sunt de acord cu casatoriile intre persoane de acelasi sex, asa cum doresc si fac presiuni homosexualii. Va multumesc. >>

2. Trimite tuturor prietenilor tai un email cu cele doua linkuri de mai sus si explica-le pe scurt de ce este important sa trimita si ei cele doua petitii online. Trimite-le eventual si modelul de petitie.

3. Ia legatura cu cei de la biserica ta si din alte biserici si indeamna-i sa faca acelasi lucru. Numarul petitiilor primite la Senat si Camera Deputatilor trebuie sa fie cat mai mare !

4. Daca cunosti si faci parte dintr-o asociatie civica, indeamna-i sa trimita si ei aceste petitii si, in plus, scrisori sau faxuri (cel putin emailuri) Senatului si Camerei Deputatilor:

Nicolae Vacaroiu, Presedintele Senatului
nicolae.vacaroiu@senat.ro

Constantin Dan Vasiliu, Secretar General al Senatului
dan.vasiliu@senat.ro

Bogdan Olteanu, Presedintele Camerei Deputatilor
bogdan.olteanu@cdep.ro

5. Aceleasi asociatii sau organizatii sa trimita faxuri principalelor partide politice reprezentate in Parlament (PDL, PNL, PSD, PRM, PC, UDMR) prin care sa ceara votarea modificarilor la Codul Familiei. Numere de fax:

Partidul Romania Mare: 312.61.82
Partidul Democrat Liberal: 230.16.25; 230.22.62
Partidul National Liberal: 310.01.47
Partidul Social Democrat: 222.29.53
Partidul Conservator: 230.47.76

Actiune initiata de Alianta Familiilor din Romania – www.protejarea-familiei.com