Psihoterapie vs. Consiliere Spirituala – Lupta Impotriva Depresiei

Sunteti invitati in perioada 27-29 martie 2008 la biserica Antiohia Bucuresti (Str. Episcop Radu 53-55, zona Obor) la seminarul cu tema „Psihoterapie vs. Consiliere Spirituala„. Seminarul este sustinut de Bruno Schwengeler, editor, fondatorul revistei Ethos.

Depresiile fac parte din cele mai frecvente tulburari sufletesti, toate clasele sociale şi grupele de vârstă fiind afectate. Apare însă tendinţa ca din ce în ce mai mulţi tineri să devină depresivi. Acest aspect are consecinţe serioase In societatea noastra. Spre exemplu, paguba economică din America cauzată de comportamentul depresiv se ridică la 30 de miliarde de dolari anual. Care sunt cauzele depresiei? Cade asupra noastră ca un virus sau avem şi noi înşine rolul în apariţia depresiei? Cum o prevenim? Ce spune Cuvântul lui Dumnezeu vizavi de această problemă? Dorim să analizăm aceste aspecte împreună!

Referent: Bruno Schwengeler, editor, fondatorul revistei Ethos. Bruno Schwengeler ţine seminarii cu diferite tematici creştine de peste 20 de ani, în multe ţări europene.
PROGRAMUL SEMINARULUI:

Joi 27 MARTIE 2008, ora 18
PUTEREA GÂNDURILOR
Depresiile nu apar din senin! Dacă vrem. să înţelegem tulburările psihice precum depresia, psihoza sau frica, trebuie să reflectam asupra modului nostru de gandire.

Vineri, 28 MARTIE 2008, ora 18
Gandirea distructivă – program pentru o viaţă nefericită
Depresii organice şi depresii determinate de evenimente

Sambătă, 29 MARTIE 2008, ora 10
Inchisoarea pe care ne-o construim singuri; să identifîcăm tipare de gândire, influenţe si moduri de comportament gresite

Sambătă, 29 MARTIE 2008, ora 16
Frica are multe feţe. Se ascunde sub nenumărate tipare de comportament pe care la început nu le recunoaştem. ca atare. Frica reprezintă incipitul multor greutăţi ale vieţii sufleteşti. Tulburările psihice, conflictele, problemele în casnicie şi în educaţie, problemele legate de vârstă si de serviciu, toate acestea au de-a face cu frica.

Psihoterapie vs. Consiliere Spirituala; Mulţi creştini au uitat să verifice cu Sfânta Scriptură aşa-numitele cunoştinţe ale specialiştilor.

2 thoughts on “Psihoterapie vs. Consiliere Spirituala – Lupta Impotriva Depresiei”

  1. Dintre cei care au fost ce ne puteti spune, exista materiale scrise sau audio? Merci

  2. si eu ma confrunt cu aceasta boala a sufletului cu care ma lupt zilnic cu ea am citi pe un sait in care un tinar de 24 de ani sa sinucis si acuma pe blog marturisea pastorul bisericii cadaca lar fi ascultat ar fi facut mult pentru el ca si om de multe ori noi crestinii cind trecem prin momente dificile ne lovim si de nepasare celor din jur care pe noi ne afecteaza si eu cred ca asta este o boala a sufletului

Comments are closed.